Baggrunden for Nanufood.

Baggrunden for Nanufood.

Ideen med Kalaaliaraq kom for næsten 10 år siden. 

Der bor ca. 20.000 i Danmark, som enten er grønlændere eller har boet i Grønland. Der er mange af dem som bruger venner og familie til at hjælpe sig med at købe proviant. På den lange bane, bliver det bare trættende for den, der gør det i Grønland, fordi det kan være at man har flere familie medlemmer i Danmark, som alle spørger. 

Derfor igangsatte jeg dette arbejde, hvor man uden kvaler kan bestille varer til eget forbrug. 
Det er vigtigt at hjemmesiden er fra privat person til privat person. Det er ikke en butik og har ikke lov til kommercielt salg. 

Salget er baseret på et fødevarereglement, lavet for at tilgodese den oprindelige grønlandske befolkning, der således har fået lov af EU til at få tilsendt etnisk mad. 

Men der er mange fødevarer i Grønland, som ikke etniske også gerne vil spise, alt fra krabber til laks og andre fisk. De har også lov til at bestille, da det administrativt er svært at adskille etnicitet på den måde. 

Samtidig er det alligevel begrænset, hvor mange der ønsker at købe tørfisk eller sælspæk som deres mad. Hvilket også er een af grundene til, at der er givet denne mulighed. Det ødelægger ikke et kommercielt marked. 

Alt det som du køber på denne side går direkte eller inddirekte til fåreholderne fiskerne og fangerne.

Der er dog afsat en procent del til betaling af hjemmeside arbejde, logistisk arbejde og vedlighold af hele arbejdet fra sourcing til forsendelse til udlevering. 

Der er stadig meget der kan gøres for at fremme sidens indhold, dels teknisk men også fødevaremæssigt. Derfor skal du altid være velkommen til at sende en mail eller send en besked i chatten, så får jeg den. Så retter vi den til. 
 

Tilbage til blog